سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سقای کربلا
 
علیرضا مرندی

علیرضا مرندی، نماینده اصولگرای مجلس که سال‌ها پیش وزارت در کابینه جمهوری اسلامی را نیز تجربه کرده در آستانه سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی تفاوت اصلی نهضت امام(ره) با نهضت‌های مختلف در دوران پیش از انقلاب را مذهبی بودن این نهضت عنوان می‌کند و می‌گوید امروز هم اگر تلاطم‌هایی پیش می‌آید برای این خوب است که چشم مردم باز شود وگرنه الحمدلله خم به ابروی نظام وارد نمی‌شود و روز به روز صلابتمان در دنیا بیشتر شده است. مرندی به تحولات جهان اسلام و کشورهای‌ منطقه نیز اشاره می‌کند و آن را از آثار و برکات نهضت امام خمینی‌(ره) می‌داند. این نماینده اصولگرای مجلس همچنین خاطر نشان می‌کند که اگر این کشورها بخواهند توفیقات بیشتر و قطعی‌تری کسب کنند باید از سیستم انقلاب ما یاد بگیرند.

مشروح گفت‌و‌گوی تبیان را با علیرضا مرندی در پی می‌خوانید:

-عمده تفاوت نهضت امام(ره) با نهضت‌های ملی مذهبی، کمونیستی و چریکی پیش از انقلاب اسلامی چه بود که منجر به پیروزی آن شد؟

اساس کار اسلامی بودن نهضت امام(ره) است که آن را با توفیق روبرو کرد. تفاوت اساسی و زیر بنایی نهضت امام(ره) با سایر نهضت‌ها و جنبش‌ها در سالهای پیش از پیروزی انقلاب اسلامی این بود که امام (ره) برای رضای خدا دست به این حرکت زد و این با بسیاری از نهضت‌ها متفاوت بود. البته مردم هم در راه نهضت امام(ره) از سال 42 تا 57 پایمردی کردند. بنابراین امام (ره) بر اساس یک اعتقاد مذهبی قدم برداشت و برای مذهبش هم ایستادگی کرد. این ایستادگی در سال‌های بعد از پیروزی انقلاب در برخورد با ناملایمات هم ادامه داشت. این مسایل در ابعاد مختلف وجود داشت؛ چه در مورد کسانی که با ایشان کار می‌کردند به عنوان رییس‌جمهور و ... و چه بعد از آن گروهک‌هایی پیدا شدند که قصد ضربه زدن به نظام را داشتند. ایشان این‌ها را شناختند و طرد کردند و نظام پالایش شد. عمده این توفیقات به خاطر اعتقادات مذهبی امام(ره) حاصل شد. خداوند هم گفته که اگر قدمی در راه من برمی‌دارید من در این راه به شما کمک می‌کنم.

-به نظر شما خواسته اصلی مردمی که آن روزها برای پیروزی انقلاب به میدان آمدند چه بود و آن‌ها چه هدفی را دنبال می‌کردند؟

این‌که افراد چه می‌خواستند، بالاخره هرکس مطابق امید و آرزو‌های خودش هدفی را برای انقلاب ترسیم می‌کرد. من خودم هرگز فکر‌ نمی‌کردم که یک حکومت اسلامی که ولی امر رییس آن باشد و بتوان زیر پرچم آن زندگی کرد تشکیل شود. من با خیلی کمتر از این‌ها راضی بودم زیرا در زمان شاه مشکلات زیادی دیده بودم و نا امید بودم. ما حتی اگر می‌خواستیم یک اعلامیه کوچک پخش کنیم و یا کلمه‌ای در کلاسمان صحبت کنیم گرفتار می‌شدیم. بنابراین شاید با کمتر از این‌ها هم قانع بودیم. اما امام(ره) فرق می‌کرد، ایشان روحیه و اعتقاد قوی‌تری داشتند و از ابتدا به دنبال حکومت اسلامی بود و همان را هم به دست آورد. افراد مختلف در جامعه هم از من کمترین تا امام بیشترین بودند که ذهنیت‌های متفاوتی در مورد انقلاب داشتند و بعضی شاید با ذهنیت‌های غیرمذهبی انقلاب رادنبال می‌کردند. اما آن‌چه وجه غالب قضیه بود این بود که رهبر عظیم‌الشانی توانست همه این افراد را زیر پرچم خود جمع کند و در زمان کوتاهی آن‌ها را توجیه کند. این هنر امام(ره) بود و امروز هنر رهبری است و هنر امثال من نیست ما خود نیاز داریم که در ما تحول ایجاد شود. تا چنین وضعی هست توفیق در جمهوری اسلامی هم زیاد می‌بینیم.

علیرضا مرندی

-آیا شما معتقدید که ما در شرایط فعلی به تمام اهداف اولیه انقلاب اسلامی دست یافته‌ایم؟

 بدون تردید انسان همیشه ایده‌آل فکر‌ می‌کند و می‌خواهد که حداکثر آن‌چه می خواهد در کوتا‌ه‌ترین زمان ممکن دست‌یافتنی باشد. در این نظام هم ما می‌خواهیم که چیزی جز عدالت وجود نداشته باشد. ولی انتظار معقول هم این است که این مسایل زمان‌بر است. البته تا اکنون هم وضع غیرعادی نبوده ولی ما امیدواریم که هر چه سریعتر به اهداف ایده‌آل خود برسیم. مهم این است که حرکت ما درست بوده و مهم‌تر این‌که دیگران را هم بیدار کرده‌ایم. البته نهایتا ممکن است دیگران هم از ما جلو بیفتند ولی چه اشکال دارد. بالاخره همه جزیی از جهان اسلام هستیم و همه باید حرکت کنیم. به اعتقاد من این‌ها نکات مثبت و عنایت الهی هستند.

-علت توفیق نظام جمهوری اسلامی را در شرایط فعلی چه می‌دانید؟

من الان هم در زمان مقام معظم رهبری جز عنایت الهی را در امور نمی‌بینیم. بالاخره چه در زمان امام(ره) چه در زمان رهبری، یک نفر رهبری امور را به دست داشته و در عین حال دور این‌ها نابغه‌ترین آدم‌های دنیا را نمی‌بینید که به‌ آنها ایده بدهند و بگوییم که این‌ها در رهبری جامعه به نظر نوابغ عمل می‌کنند، بلکه خودشان هستند. به نظر من نوابغ آن فرشتگانی هستند که خداوند مامور می‌کند تا به رهبران ما نظراتی را القا کنند.

-به هر حال با تمام این اوصاف، نظام از ابتدا با مشکلاتی از سوی بیگانگان و بویژه کشورهای غربی روبرو بوده، شما ایستادگی نظام و مردم را در برابر توطئه‌ها چطور می‌بینید؟

من با شناختی که از مقام معظم رهبری دارم می‌بینم تلاطم‌هایی که پیش می‌آید مثل خرداد 88 و امثال این فقط برای این خوب است که چشم مردم باز شود وگرنه الحمدلله خم به ابروی نظام وارد نمی‌شود و روز به روز صلابتمان در دنیا بیشتر شده است. البته کشورهای غربی هم دست روی دست نمی‌گذارند و با ما بدرفتاری‌هایی داشته‌اند اما هر چه که پیش رفته تونس از سویی و لبنان ، فلسطین، افغانستان، پاکستان و ... از سوی دیگر سربلند می‌کنند. این‌ها هم شبیه جمهوری اسلامی هستند. اگر کشورهای غربی با ما موافقت نمی‌کنند اما دنیا جلوی آنها می‌ایستد و این آثار و برکات نهضت امام خمینی‌(ره) است و آیت‌الله خامنه‌ای هم اکنون این مسیر را طی می‌کنند.

-تحولات فعلی در جهان اسلام و کشورهای منطقه را چقدر متاثر از انقلاب ایران می‌دانید؟

در کشور‌های دیگر هم می‌بینیم کسانی را که که حاضرند به میدان بیایند، مثلا در تونس می‌بینید کسی برای کمبود حقوق یا مسایل مادی به میدان نیامده‌ است. این‌ها می‌خواهند اسلام در کشورشان وجود داشته باشد، بی حجابی نباشد. در لبنان هم کسانی که در میدان ایستاده‌اند مسلمانان و حزب‌الله لبنان هستند. اما بدشانسی آنها این است که رهبری مثل امام‌خمینی یا رهبر کنونی‌مان آیت‌الله خامنه ای را نداشته‌اند و لذا توفیق‌شان کمتر است. آنها هم اگر بخواهند توفیقات بیشتر و قطعی‌تری کسب کنند باید بالاخره از سیستم انقلاب ما یاد بگیرند.


[ شنبه 89/11/16 ] [ 9:51 صبح ] [ رضا یوسفی ]
.: Weblog Themes By MihanSkin :.

درباره وبلاگ

امکانات وب